• Van Reeth Els - Atletenstraat 7 - 2020 ANTWERPEN
  • info@plek-architecten.be

0473 58 64 18

[Livios] Bij een nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat er een architect aan te pas komt, maar hoe zit dat met een verbouwproject? In principe moet je voor elk bouwwerk waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is een beroep doen op een architect.

Voor kleine werken of voor werken die weinig met bouwen te maken hebben, zoals het plaatsen van een gipskarton scheidingswand, hoeft dat niet.

In geval van verbouwingswerken of werken aan de gevels waarbij de stabiliteit, het architectonisch karakter of de vormelijke kwaliteiten van het gebouw wijzigen, is wel degelijk een architect vereist. Dat is ook het geval voor alle verbouwingswerken die met een volume-uitbreiding gepaard gaan.

Voor de meeste nieuwbouwers is het onmiddellijk inschakelen van een interieurarchitect een stapje te ver, omdat ze dikwijls nog niet het budget hebben om hun woning helemaal naar wens in te richten. Maar als je verbouwt kan een interieurarchitect mee zoeken naar optimale oplossingen van bestaande ruimte.

Bij plek° doen we bijna uitsluitend verbouwingen, waar ook mee gedacht wordt naar de optimale indeling van de bestaande ruimtes. En de meest interessante wijze van na-isoleren. We zijn dan ook architect, energiedeskundige én interieurarchitect in één kantoor.

volledige tekst: https://www.livios.be/…/een-architect-bij-renovatie/