• Van Reeth Els - Atletenstraat 7 - 2020 ANTWERPEN
  • info@plek-architecten.be

0473 58 64 18

geschiedenis

Plek°[onderdezon] bestaat uit één actieve vennoot, Els Van Reeth. Reeds in kindertijd tekende zij met krijt ‘huisjes op maat’ voor de kindjes van de straat. Wonen in een boomhut? een slakkenhuis? Met een stevige dosis inventiviteit kwam elke wens uit. Ook binnenshuis werden kasten omgetoverd tot plekken voor poppen en ander speelgoed, de boeken moesten maar even ernaast leven. De passie om plekken te creëren sluimerde al.

In 2004 studeerde Els met onderscheiding af als interieurarchitect. Tijdens deze studie deed zij mee aan een samenwerkingsproject “Enkeboll” met twee Amerikaanse scholen onder de naam “room in a room” met inventieve oplossingen naar ruimtegebruik als resultaat.

In 2008 studeerde zij met onderscheiding af als architect. Via een eindwerk over jeugdcentra’s kwam ze voor haar stage terecht bij architectenbureau Bruno Callaert in Puurs. Tijdens deze stage werd voor VVJ alvast een eerste project op eigen naam uitgevoerd in het centrum van Antwerpen, LzArchitect stond in de startblokken.

Sinds de invoering van de hele EPB wetgeving in 2006 ging de interesse hier naartoe. Vele bijkomende opleidingen werden gedaan zoals Energiebewust Architect, EPB verslaggever, Energiedeskundige A, een testproject op Kamp C, met als gevolg dat ons kantoor u met raad en daad kan bijstaan rond deze hele materie.

In oktober 2017 werd de vennootschap plek° interieur en architectenbureau opgericht. Wij zijn nog steeds vooral bezig met verbouwingsprojecten. Daarom vindt u ons ook op www.renovatieadvies.be.

Sinds 2019 kwam daarbij nog eens de interesse in het circulaire verhaal. Het idee dat we onze aarde niet mogen uitputten door de voorraden gewoon op te gebruiken. Anders ontwerpen, gezonder materiaalgebruik en andere detailleringen van gebouwen gaan hiermee gepaard.  Op 22/02/2019 tekenden wij mee de Green Deal : https://vlaanderen-circulair.be/nl/onze-projecten/detail/green-deal-circulair-bouwen

visie

Architecte Els Van Reeth van plek° interieur- en architectenbureau spitst zich toe op verbouwingen, voornamelijk van panden met een geschiedenis en historische waarde. Ook energie-dossiers behoren tot haar specialisaties, denk maar aan EPB en ventilatie. Doordat ze niet enkel architect, maar ook interieurarchitect is, vindt u bij Els Van Reeth een totaalpartner die uw ontwerp van binnenuit, vanuit de functie van de ruimte, realiseert. “Hoe de klant zich bij het ontwerp en het project voelt, vind ik bijzonder belangrijk. Zij moeten uiteindelijk in het pand wonen, werken, leven. Praktisch gebruik van ruimtes staat bij mij altijd centraal. Daarbij hecht ik bijzonder veel belang aan zon- en lichtinval”, licht Els Van Reeth toe.

Een architect vinden is een hele zoektocht. Vaak (ver)bouw
je maar 1 keer, je moet dus iemand vinden die bij je past. Bij ons kan je
terecht voor architectuur- & interieurprojecten. Maar ook voor
EPB-verslaggeving, PHPP-studies en EPC-certificaten, want onze grootste interesse
gaat naar energiebewust (ver)bouwen. Dat kan gaan van een
bestaande woning energiezuiniger maken, over BEN, passief, nul-energie en off-grid.
Maar het gaat ook over gezond wonen en leven, door gebruik te maken van
duurzame, ecologische en gezonde materialen. Een doordacht ventilatie-plan en
zoveel meer.

Doordat de start lag bij interieurarchitectuur, ontwerpen
wij voor de gebruiker en niet in essentie voor de toeschouwer. Dit betekent een
goede functionaliteit, budgetbewust, correct passend in de woon- en culturele
omgeving. Geen grootse theorieën en/of concepten en de drang om filosofisch
origineel te zijn. Door continue dialoog met de opdrachtgever wordt het project
verfijnd en gekneed tot deze zich er helemaal mee kan identificeren.

Els Van Reeth

zaakvoerder

wil jij het team vervoegen?

stuur je cv naar werken@plek-architecten.be en overtuig ons