• Van Reeth Els - Atletenstraat 7 - 2020 ANTWERPEN
  • info@plek-architecten.be

0473 58 64 18

Dat je bij een verbouwing een architect nodig hebt, daar zijn velen gelukkig al van overtuigd. Ook de regelgeving rond EPB (EnergiePrestatieBinnenklimaat) begint door te sijpelen. Ook al is deze er al sinds 2006 !

Met deze regelgeving wil Vlaanderen zorgen voor goed geïsoleerde gebouwen met energiezuinige technieken en een gezond binnenklimaat. Sinds 2021 is BEN-bouwen de standaard, in Vlaanderen en zelfs in gans Europa. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Dat betekent dat het berekende energiepeil (E-peil) maximaal E30 mag zijn

Zo moeten we het warmteverlies naar buiten zo veel mogelijk beperken door de woning thermisch goed te isoleren. Het verhoogt bovendien ook het comfort van de woning. Om goed te isoleren is niet alleen de keuze van het materiaal belangrijk, een correcte plaatsing is ook belangrijk. Spendeer de nodige aandacht aan het goed aansluiten van de isolatie zodanig dat bouwknopen vermeden worden. Hierin spelen zowel architect als epb-verslaggever een begeleidende rol.

In verbouwingen is dat hele isolatie, ventilatie en bouwknopen verhaal nog een stuk complexer dan in nieuwbouw. Omdat wij een kantoor zijn gespecialiseerd in verbouwingen, bieden wij zowel EPB verslaggeving als ventilatieverslaggeving ook aan in eigen kantoor. Op die manier proberen we snel oplossingen uit te denken voor moeilijke details.

We doen ook epb en ventilatie buiten het kantoor, vraag gerust een offerte, of kijk op de informatiefiche voor de tarieven.